907

Der Spiegel: Мистерия с липсващите котки

от David Crossland

Der Spiegel, 24 януари 2007 г.

(съкратено)

– Хиляди животни биват отглеждани и преработвани в Китай, за да бъдат превърнати в сака, панталони, обувки, играчки с пълнеж, което достига нивото на перверзия”, заявява Щефен Зеклер, говорител на германското национално дружество за защита на животните в Бон).

Германия внася около 250000 до 500000 котешки кожи годишно, предимно от Китай и Корея. Неправителствени организации съобщават за около 2 милиона котки и кучета, убивани в Азия всяка година заради тяхната кожа.

В много от случаите клиентите не знаят какво купуват. Котешките кожи често не са идентифицирани, или са етикетирани като нещо друго, например – като заешка кожа.

Котките обичайно стават на ръкавици и шапки, палта и накладки за сако. Тяхната кожа също е подходяща за панталони и обувки, превръща се в „ревматични одеала“, в ”грейки за бъбреци”.

Кожарите в Азия задушават котките бавно, за да се предотврати увреждането на кожата, пише германското дружество за защита на животните.

В Южна Германия има много карнавални сдружения, които имат еднакви ризи, изработени от котки. Някои карнавални участници дори се накичват със самите мъртви котки.

(превод: Фондация Анимал Програмс)

Реклама
%d блогъра харесват това: