ЕВТАНАЗИЯ

Начало >> Евтаназия

.

Представителите на ICAM посочват, че една успешна програма за управление на популацията тряба да създава ситуация, в която за всички здрави животни ще може да бъде намерен добър дом; и единствените случаи, в които евтаназията ще остава наложителна ще бъдат животните, страдащи от неизлечима болест, травма или поведенчески проблем, които им пречат да бъдат  задомени.

„Все пак, изтъкват международните експерти в защитата на животните, вдействителност повечето от страните не са в състояние да постигнат тази ситуация незабавно, и ще е нужно да работят за нейното постигане, приемайки, че някои здрави животни ще бъдат евтаназирани поради недостатъчното налични домове, които да могат да осигурят добро ниво на благоденствие.“

Дейвид Лийб, директор на Отдела за контрол на животните в Едмонтон (Канада), също изяснява истината за „отхвърлянето“ на евтаназията в свой доклад:

„Политиката „без евтаназия“ в буквалния смисъл може да съществува само в отделни приюти, и не е считана като устойчива в по-големи общини. Един истински приют „без евтаназия“ разчита на другите организации в своята община или град за това, което той не приема – да евтаназират нежеланите домашни любимци.

Намерението на политиката без евтаназия е да бъде намален броят на животните, които трябва да бъдат евтаназирани. Тази цел може да бъде постигната само чрез намаляване броя на нежеланите животни, които биват раждани.

Въпреки че приеманата буквално политика без евтаназия може да бъде мощен инструмент за набиране на дарения за една отделна организация, това не е реалистична или практическа насока на действие за повечето дружества или големи общини, след като броят на безпризорните и нежелани животни винаги надхвърля капацитета за дългосрочно задържане на всеки стандартен приют.“

Реклама
%d блогъра харесват това: